Baked vegetable souvlaki
Απολαυστικό συνοδευτικό για όλα τα κρέατα.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κολοκυθάκι μέτριο
• 6 λευκά μανιτάρια
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 κίτρινη πιπεριά
• 6 ντομάτες baby
• 500 γρ. Mata Ψητά Λαχανικά
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• 6 ξύλινα σουβλάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε το κολοκυθάκι σε χονδρές φέτες και τις baby ντομάτες στη μέση.
Κόβουμε και βγάζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Ξεχωρίζουμε χοντρά φύλλα από το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε τετράγωνα.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χονδρές φέτες.
Βάζουμε σε γυάλινο σκεύος όλα τα κομμένα λαχανικά και ρίχνουμε από πάνω το λάδι ανακατεμένο με Mata Ψητά Λαχανικά.
Αφήνουμε να μαριναριστούν 3 – 5 λεπτά.
Περνάμε τα λαχανικά εναλλάξ στα σουβλάκια και ψήνουμε 20΄-25΄ στο φούρνο στους 190 βαθμούς με το γριλλ από πάνω.
TIPS
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαρινάρουμε τα λαχανικά και να τα ψήνουμε στο φούρνο σε ταψί με αντικολλιτικό χαρτί. Μπορούμε επίσης να προσθέτουμε μελιτζάνες κομμένες χοντρά (2 εκ. περίπου) και καρότα.