Rice with Mussel
ΥΛΙΚΑ
• 500γρ καθαρισμένα μύδια
• 1 κούπα ρύζι parboiled
• 4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 φύλλα δάφνης
• ½ ματσάκι άνηθο
• 10 γρ Ζωμό Κυδώνι Vongole
• 2 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύετε το Ζωμό Κυδώνι Vongole στο νερό.
Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2- 3 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και με μια κουτάλα της σούπας το ζωμό, σιγά - σιγά, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά.
Προσθέτετε τα μύδια και το άνιθο.
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, σκεπάζουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μυδοπίλαφο να ‘ξεκουραστεί’ και να πιει τα υγρά του για πέντε λεπτά, ενώ η θερμότητα θα μαγειρέψει τα μύδια.