Orzo Risotto with Shrimp
ΥΛΙΚΑ
• 500 γραμ. γαρίδες μεσαίες καθαρισμένες
• 50 ml ελαιόλαδο
• 1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
• 1 κολοκύθι (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
• 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 100 ml λευκό κρασί
• 400 γρ. ντομάτα περαστή
• 500 γραμ. κριθαράκι
• 1 ½ λίτρο καυτό νερό( από βραστήρα )
• μια κουταλιά της σούπας γεμάτη Ζωμό Γαρίδα King
• ½ κουταλάκι του γλυκού Pepper Salt
• λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε βαθύ τηγάνι, βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (καρότο, κολοκύθι, φινόκιο, κρεμμυδάκια και σκόρδο). Σβήνουμε με το κρασί.
Στο πλατώ σοτάρουμε και τις γαρίδες για 2 λεπτά απλώς να αλλάξουν χρώμα. Τις κρατάμε στην άκρη ζεστές.
Βάζουμε το Ζωμό Γαρίδα King και το Pepper Salt στο νερό και το κρατάμε σε μια κανάτα στην άκρη.
Προσθέτουμε το κριθαράκι στα λαχανικά και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε το ζεστό ζωμό γαρίδας. Κάθε φορά που το ζυμαρικό πίνει τον ζωμό, προσθέτουμε την επόμενη δόση. Βράζουμε για περίπου 15λεπτα.
Προσθέτουμε και τις γαρίδες και βράζουμε ακόμα 2 λεπτά. Τέλος, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.