μίγμα για ζωμό σε σκόνη
Με το ΖΩΜΟ ΓΑΡΙΔΑ KING μπορείτε να δώσετε γνήσια γεύση και άρωμα γαρίδας σε ζυμαρικά και ριζότο. Επίσης δίνει ένα φυσικότατο ροζ χρώμα γαρίδας. Ενδείκνυται για επαγγελματικές κουζίνες και catering. Δεν περιέχει συντηρητικά και τεχνητά χρωστικά. Δεν περιέχει γλουτένη.
Η γαρίδα είναι ένα ευαίσθητο συστατικό - για να βγει τρυφερή και να μην χάσει το άρωμα της χρειάζεται ελάχιστο μαγείρεμα. Αλλιώς η σάρκα της σκληραίνει μέχρι να καταλήξει ως άνοστο λάστιχο. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ΔΕΝ βράζουμε το σώμα των γαρίδων για να γίνει νόστιμο ο ζωμός – βάζουμε ΖΩΜΟ ΓΑΡΙΔΑ KING.
ΧΡΗΣΗ: Για ζυμαρικά θαλασσινών, ριζότο θαλασσινών, πιλάφι με θαλασσινά, paella, σούπες & μπισκ, ψάρι ποσέ, Phad Thai (ταϊλανδέζικα noodles), dumplings και consome για dumplings.
ΟΔΗΓIΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ: Χρήση 2%. Βάλετε 20 γρ ( μια γεμάτη κουταλιά της σούπας σε σάλτσα ντομάτα για γαριδομακαρονάδα, Για ριζότο, βάλετε από 10-30 γρ στο νερό που θα βράσει το ρύζι.
ΣΥΣΤΑΣΗ: Θαλασσινά αφυδατωμένα (περιέχει ΜΑΛΑΚΟΣΤΡΑΚΑ ,ΨΑΡΙ) (σε φορέα αλάτι), άρωμα (περιέχει ΣΟΓΙΑ) σε φορέα ζάχαρη, ενισχυτές γεύσεως (γλουταμινικό νάτριο, ινοσινικό νάτριο), εκχύλισμα μπαχαρικών (σε φορέα μαλτοδεξτρίνη).
Κατηγορίες αρώματος (Σύμφωνα με τον Κανονισμό 1334/2008/ΕΚ): φυσικό, άρωμα θερμικής επεξεργασίας, αρωματικές ουσίες. Περιέχει ως τεχνολογικό βοήθημα αντισυσσωματικό Ε551,φυτικό έλαιο (σόγιας), των οποίων δεν απαιτείται η αναγραφή στη σύσταση (Άρθρο11, παρ.5γii,ιv του Κ. Τ. & Π.).
ΣΥMΒΟΥΛΕΣ:
Σε σούπα bisque (με ντομάτα) βάλε 1% (2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού στο λίτρο).
Σε σούπα chowder (μόνο με γάλα) βάλε 2%
Σε κακαβιά και bouillabaisse βάλε λίγο – 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού στο λίτρο.
Βάλε λίγο στο αλεύρι που πανάρετε την καραβιδόψιχα.
ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: μαλακόστρακα ,ψάρι, σόγια
ΣΥΣΚΕΥΑΣIΑ: Σακoύλα αλoυμιvίoυ/ ΡΕ με καθαρό περιεχόμεvo 1 κιλό.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Διατηρείται καλά κλεισμένο σε ξηρό (σχετική υγρασία 50-70%) και δροσερό μέρος (6-25°C) μέχρι 8 μήνες. Διαφορετικά να αναλωθεί κατά προτίμηση μέσα σε 4 μήνες. Αφού ανοιχτεί η σακούλα να αναλωθεί μέσα σε ένα μήνα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
Σάλτσα με Μυρωδικά για Γαρίδες Σχάρας