σταθεροποιητής σε σκόνη για κιμάδες
Το STABI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΜΑ διατηρεί του χυμούς σε κιμάδες και πέραν από την προσθήκη βάρους έως 25%, μειώνει την απώλεια βάρους από το ψήσιμο μέχρι και 50%. Ο κιμάς γίνεται πιο νόστιμος, τρυφερός και οικονομικός.
ΧΡΗΣΗ: Σε κιμά (ground meat) που θα χρησιμοποιηθεί για μουσακά, παστίτσιο, μπιφτέκια, κεφτέδες και άλλα προϊόντα με κιμά. Εχει εφαρμογή και στο γύρο και στα σνίτσελ. Είναι κατάλληλο για όλα τα ειδή κρέατος.
ΟΔΗΓIΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Φτιάξετε ένα «γάλα» αναμιγνύοντας 25gr Stabi σε 175gr κρύο νερό ( 1 : 7 ) . Περιχύστε το γάλα σε 800gr κιμά και ζυμώσετε λίγο ώσπου να εξαφανιστεί. Τωρα μπορείτε να βάλετε αλάτι και καρύκευμα και να ξαναζυμώσετε.
το «γάλα» μοιάζει λιγο με σουμάδα.
ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΑ:
Stabi 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας
Νερό 1 φλυτζάνι
Κιμά 1 κιλό
ΣΥMΒΟΥΛΕΣ:
• Ο κιμάς διογκώνεται με το Stabi. Εάν θέλετε ψιλό κιμά, ξανακόψετε την στην κρεατομηχανή.
• Ένα δεν χρησιμοποιήσετε το «γάλα» αμέσως, ανακατέψετε λίγο πριν την χρήση.
• Το «γάλα» μπορείτε να το διατηρήσετε 1 – 3 μέρες στο ψυγείο.
ΣΥΣΤΑΣΗ: Άμυλο πατάτας (επεξεργασμένο μόνο μηχανικά), φυτική ίνα.
ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: δεν έχει.
ΣΥΣΚΕΥΑΣIΑ: Σακoύλα αλoυμιvίoυ / PE με καθαρό περιεχόμεvo 1 κιλό.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Διατηρείται καλά κλεισμένο σε ξηρό (σχετική υγρασία 50-70%) και δροσερό μέρος (6-25oC) μέχρι 24 μήνες. Διαφορετικά να αναλωθεί κατά προτίμηση μέσα σε 12 μήνες. Αφού ανοιχτεί η σακούλα να αναλωθεί μέσα σε ένα μήνα.