Αu Gratin Potatoes with Bechamel
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
• 700 γρ. πατάτες
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Μπέσσυ Μιξ Mornay – 150 γρ
• Νερό – 450 γρ.
• 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• κεφαλογραβιέρα τριμμένη – ½ κούπα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ρηχό σκεύος ρίχνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζετε τις πατάτες, κόψε τες σε λεπτές φέτες και βράστε σε αλατισμένο νερό 5΄- 8΄. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ ανακατεύοντας τη σκόνη Μπέσσυ Μιξ Mornay με το νερό.
Απλώνετε σε πυρίμαχη, βουτυρωμένη φόρμα μια στρώση μπεσαμέλ, κατόπιν μια στρώση πατάτες και από πάνω σκορπίζετε μερικά κρεμμύδια και λίγο μαϊντανό. Επαναλαμβάνετε άλλες μια - δυο στρώσεις με τον ίδιο τρόπο.
Προσθέτετε στην μπεσαμέλ που περίσσεψε το τυρί και την απλώνετε στο φαγητό. Σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 200° C, 40΄-45’, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ελαφριά κρούστα.