Chicken Cordon Blue
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 4 φέτες ζαμπόν
- 2 κουταλιές της σούπας Κουρκούτι Χειρός
- ¼ κούπα νερό για το κουρκούτι
- 100 γρ Σάλτσα τυριού Emmental Μιξ
- 1/2 κούπα νερό για την σάλτσα τυριού
- 1 φλιτζάνι Γαλέτα Λευκή
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξετε το κουρκούτι ανακατέψτε τη σκόνη Κουρκούτι Χειρός με το αντίστοιχο νερό.
Για να φτιάξετε τη σάλτσα Emmental ανακατέψτε τη σκόνη Σάλτσα τυριού Emmental Μιξ με το αντίστοιχο νερό.
Χαράξτε τα φιλέτα οριζοντίως και ανοίξτε τα (σαν φάκελο) χωρίς να τα κόψετε στα δύο. Χτυπήστε τα καλά με το πλατύ μέρος ενός μπαλτά να λεπτύνουν.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και απλώστε μέσα στην εσοχή τους τη σάλτσα Emmental και το ζαμπόν.
Κλείστε τα φιλέτα και στερεώστε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
Αλευρώστε τα φιλέτα, περάστε τα από το κουρκούτι και μετά από την Γαλέτα.
Τηγανίστε τα φιλέτα (έχοντας αφαιρέσει τις οδοντογλυφίδες) μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.