Chinese Chicken Gyro
H Ελληνική απάντηση στα Bao Buns
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΥΡΟΥ:
• Σάλτσα Σόγιας – ½ φλιτζάνι
• Barbeque Sauce – ½ φλιτζάνι
• Chinese Five Spice – 1 κουταλάκι του γλυκού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΤΤΑ:
• Κινέζικη Σάλτσα Γύρου – 200 γρ
• Γύρο κοτόπουλο ψημένο– 600 γρ
• Μικρές λευκές πίττες για σουβλάκι – 5
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
Εάν θέλετε πριν τυλίξετε βάζετε:
• Καρότο ξυσμένο σε μακριές λωρίδες
• Μαϊντανό
• Αγγούρι ξυσμένο σε μακριές λωρίδες
• Πράσινο κρεμμύδι κομμένο κατά μήκος σε μακριές λωρίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τα υλικά της σάλτσας.
Προσθέστε στο ίδιο μπολ το γύρο και ανακατέψτε μέχρι να πασαλειφτεί όλο το κρέας με σάλτσα.
Γεμίστε την πίττα με το μείγμα. Προσθέστε και όποια γαρνιτούρα σας αρέσει.
Τυλίξτε και σερβίρετε.
Το μείγμα της σάλτσας με το γύρο μπορεί να ετοιμαστεί από πριν. Διατηρείται καλά στο ψυγείο.