Butter Tsakalof
ΥΛΙΚΑ
• Βούτυρο – 200 γρ.
• Δεσίνα Κρύα – 8 γρ (μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού)
• Ξινόγαλο – 50 γρ ( 4 κουταλιές της σούπας)
• Σκόρδο τριμμένο – μια μικρή σκελίδα
• Ζαμπόν καπνιστό – μια φέτα ψιλοκομμένη
• Μαϊντανός ψιλοκομμένος – δυο κουταλιές της σούπας
• Αλάτι – ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο για 2 – 3 ώρες πριν το δουλέψουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ ζαχαροπλαστικής με σύρμα το βούτυρο, το ξινόγαλο και το αλάτι ώστε να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη διογκωμένη μάζα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ζαμπόν και το μαϊντανό και αναμιγνύουμε λίγο στο μίξερ.
Πασπαλίζουμε σταδιακά τη Δεσίνα Κρύα αναμιγνύοντας συγχρόνως.
Παγώνουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε σε μικρά μπολάκια.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Είναι επίσης όμορφο πάνω σε μπιζέλια, καρότα κτλ. ή φιλέτο, τουρνεντό κτλ.