logoh   

μαριvάδα σε σκόvη

Σκόνη μαρινάδας γρήγορης παρασκευής με την φυσικη τρυφεροποιητική δράση του ξινόγαλου και των εκχυλισμάτων φρούτων. Συνδυάζει τις πρωτεΐνες, οξέα και μέταλλα που χρειάζονται για ταχεία ωρίμανση. Εξαφανίζεται μέσα στο κρέας όταν ψηθεί, αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ το ξινόγαλο που περιέχει λευκαίνει το κρέας.

Κάνει κρέατα τρυφερά και ζουμερά. Δεν περιέχει συνθετική παπαΐνη. Δεν περιέχει μυρωδικά η μπαχαρικά.

ΧΡΗΣΗ: Για μοσχαρίσια μπριζόλα σχάρας, σπαλομπριζόλα, μοσχαρίσια γάλακτος, χοιρινή μπριζόλα, ψαρονέφρι, χοιρινά παιδάκια, κοτόπουλο στήθος στην σχάρα, μοσχάρι στην κατσαρόλα ( μοσχάρι με αρακά, τας κεμπάπ, γιουβέτσι )

ΟΔΗΓIΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Για 1 κιλό μαρινάδα θα χρειαστείτε:

200γρ. ΜΑΤΑ

500γρ. κρύο νερό

300γρ. λάδι

Αναμίξτε το νερό με το ΜΑΤΑ. Προσθέστε αργά αναμιγνύοντας συγχρόνως το λάδι, για να δημιουργήσουμε ένα γαλάκτωμα-εναιώρημα. Με την μαρινάδα αυτήν αλείφουμε κομμάτια κρέατος πριν το ψήσιμο.  

Αφήστε πάνω στο κρέας για 1 -2 ώρες πριν το ψήσετε. Ότι μαρινάδα δεν απορροφηθεί να το αφαιρέσετε πριν ψήσετε, με μια σπάτουλα η ξεπλένοντας με λίγο νερο.

ΣΥΣΚΕΥΑΣIΑ: Σε σακούλα αλoυμιvίoυ/ PE με καθαρό περιεχόμεvo 1 κιλό.

ΣΥMΒΟΥΛΕΣ:

  • Μετα από 2 ώρες μαρινάρισα μπορείτε να αφαιρέσετε την μαρινάδα που δεν απορροφήθηκε και να ωριμάσετε το κρέας για 12 – 24 ώρες στο ψυγείο.
  • Εάν θέλετε να μαρινάρετε το κρέας για παραπάνω από 1 -2 ώρες, τότε αραιώσετε την μαρινάδα με λίγο νερο ( 5 – 15% παραπάνω νερο ) αναλόγως πόσο χρόνο θέλετε να μαρινάρετε.
  • Αντί για 500 γραμμάρια νερο μπορείτε να βάλετε 400 γραμμάρια νερο και 100 γραμμάρια κρασί λευκό.
  • Εάν σας περισσέψει μαρινάδα, μην το ξαναχρησιμοποιήσετε χωρίς πρώτα να το παστεριώσετε σε ένα κατσαρολάκι
  • Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά και μυρωδικά της επιλογής σας.

ΣΥΣΤΑΤIΚΑ: ξινόγαλο σε σκονη ( ΓΑΛΑ ), αλάτι (20%), εκχυλίσματα μπαχαρικών ( σε φορέα δεξτρόζη ), αφυδατωμένα φρούτα ( σε φορέα ζαχαρη ), αφυδατωμένα λαχανικά ( περιέχει ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ), κλασσικά τροποποιημένο άμυλο, πρωτεΐνη ΣΟΓΙΑΣ, μέσο όξυνσης ( μηλικό, κιτρικό ), μπαχαρικά

ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: γάλα, μουστάρδα, σόγια,

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Διατηρείται καλά κλεισμένο σε ξηρό (σχετική υγρασία 50-70%) και δροσερό μέρος (6-25°C) μέχρι 12 μήνες. Διαφορετικά να αναλωθεί κατά προτίμηση μέσα σε 6 μήνες. Αφού ανοιχτεί η σακούλα να αναλωθεί μέσα σε ένα μήνα.

Κατάστημα Hedy-Horeca

Λ. Αμφιθέας 126, Π. Φάληρο, 175 62     |      τηλ.: 216 8090934      |       e-mail: info@hedy-horeca.gr